EHBO en verzorging
Bescherming en verzorging

Op vakantie gaan is vaak een leuk vooruitzicht. Jammer genoeg brengt reizen soms ook wat gezondheids-risico's met zich mee. Denk hierbij aan insecten of onhygiënische omstandigheden. Bovendien wil niemand die door bv Afrika trekt, door de plaatselijke medicijnman met zijn enige scalpel of injectienaald behandeld worden.

Wij hebben in ons assortiment diverse artikelen die bij kunnen dragen aan uw gezondheid. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Antimuggen-middelen met DEET in verschillende uitvoeringen. DEET is de werkzame stof van het middel en bepaalt de werkingsduur. Hoe hoger het percentage, hoe langer het werkt. Meer dan 50% DEET heeft echter geen meerwaarde en is dus niet nodig. Heeft u een gevoelige huid, probeer dan eerst of u tegen het gebruik van DEET kunt, voordat u op vakantie gaat. Lees bovendien zorgvuldig de bijsluiter. DEET is effectief tegen stekende insecten maar ook tegen teken en bloedzuigers. Daarbij is het nog redelijk effectief tegen steekvliegen, knutjes en midges.

Bite Gel, mocht u toch gestoken of gebeten worden, dan neemt dit de jeuk weg.

ClickAway, ook dit neemt de jeuk weg.

Diverse Tekentangen, indien u toch ergens zo'n insect oploopt, kunt u ze hiermee eenvoudig verwijderen.

ORS (Oral Rehydration Salts). Mocht uw lichaam veel vocht verliezen (transpiratie door fysieke inspanningen of diarree), dan heeft u met extreem warm weer kans op uitdroging. Het vochttekort en daarmee de zouthuishouding kan hersteld worden met een ORS-oplossing. Dit product bevat zouten en glucose.

Bio-soap. Verblijft u lang in de natuur? Dan is de Bio-soap zeker iets voor u. Dit is een zeer geconcentreerde, biologisch afbreekbare zeep. Careplus HadexDoordat het zo sterk geconcentreerd is heeft u er per keer maar weinig van nodig. Het is te gebruiken om handen, huid, haar en lichtvervuilde kleren te wassen. Men kan het zelfs voor de afwas gebruiken. Het is geschikt voor gebruik in combinatie met zoet, brak en zout water.

Plaskoker. Voor de dames, die onderweg hoge nood krijgen en net als de heren even een boompje willen opzoeken, hebben we de plaskoker.

Hadex, als u vermoedt dat uw drinkwater niet geheel bacterie-vrij is. Deze 30 ml flacon met vloeistof op chloorbasis kan bij juist gebruik voldoende zijn voor 150 liter water.
Mocht u na het lezen nog vragen hebben, stuur dan gerust een e-mail of kom even langs.


Voor het laatst gewijzigd op 03/10/2019 . Prijswijzigingen en/of fouten voorbehouden.